bewaar
Coupe rood-wit-blauw
Coupe rood-wit-blauw
bewaar

Coupe rood-wit-blauw

Je mag trots zijn op dit toetje - en niet alleen op Koningsdag.

10 min. bereiden
15 min. wachten
296waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

verse frambozen

1

perssinaasappel

1½ el

kristalsuiker

150 g

verse blauwe bessen

125 ml

verse slagroom

8 g

vanillesuiker

250 g

volle kwark

Je mag trots zijn op dit toetje - en niet alleen op Koningsdag.

Aan de slag

1

Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap en 1/2 el kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.

2

Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.