Coupe rood-wit-blauw
Je mag trots zijn op dit toetje - en niet alleen op Koningsdag.
150 kcal
10 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
1
1½ el
150 g
125 ml
8 g
250 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 nr. 06 - Hollandse zomer
Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap en 1/2 el kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.
Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.
Coupe rood-wit-blauw
Je mag trots zijn op dit toetje - en niet alleen op Koningsdag.

nagerecht
6 personen
150 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap en 1/2 el kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.
Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
250 g verse frambozen
1 perssinaasappel
1½ el kristalsuiker
150 g verse blauwe bessen
125 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
250 g volle kwark




