bewaar
Coupe rood-wit-blauw
Coupe rood-wit-blauw
bewaar

Coupe rood-wit-blauw

Je mag trots zijn op dit toetje - en niet alleen op Koningsdag.

10 min. bereiden
15 min. wachten
297waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

verse frambozen

1

perssinaasappel

1½ el

kristalsuiker

150 g

verse blauwe bessen

125 ml

verse slagroom

8 g

vanillesuiker

250 g

volle kwark

Je mag trots zijn op dit toetje - en niet alleen op Koningsdag.

Aan de slag

1

Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap en 1/2 el kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.

2

Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.

Coupe rood-wit-blauw

Je mag trots zijn op dit toetje - en niet alleen op Koningsdag.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig