
Coupe rood-wit-blauw
Je mag trots zijn op dit toetje - en niet alleen op Koningsdag.
150 kcal (voedingswaarden)
10 min. bereiden
15 min. wachten
Ingrediënten
6 personen
250 g
verse frambozen
1
perssinaasappel
1½ el
kristalsuiker
150 g
verse blauwe bessen
125 ml
verse slagroom
8 g
vanillesuiker
250 g
volle kwark
Je mag trots zijn op dit toetje - en niet alleen op Koningsdag.
Aan de slag
1
Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap en 1/2 el kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.
2
Verdeel de blauwe bessen over 6 glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.