bewaar
Hollandse rodevruchtencoupe
Hollandse rodevruchtencoupe
bewaar

Hollandse rodevruchtencoupe

Een toetje met niet alleen de kleuren van de Nederlandse vlag, maar ook met de Hollandse blauwe bes.

10 min. bereiden
15 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

perssinaasappel

250 g

verse frambozen

1½ el

kristalsuiker

150 g

blauwe bessen

125 ml

verse slagroom

8 g

vanillesuiker

250 g

volle kwark

Een toetje met niet alleen de kleuren van de Nederlandse vlag, maar ook met de Hollandse blauwe bes.

Aan de slag

Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap (per 6 personen) en ⅓ van de kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is. Verdeel de blauwe bessen over de glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.