Hol­land­se ro­de­vruch­ten­cou­pe

Een toetje met niet alleen de kleuren van de Nederlandse vlag, maar ook met de Hollandse blauwe bes.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(10) waardeer
nagerecht Een toetje met niet alleen de kleuren van de Nederlandse vlag, maar ook met de Hollandse blauwe bes. 6 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap (per 6 personen) en ⅓ van de kristalsuiker aan de kook. Laat 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is. Verdeel de blauwe bessen over de glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 20 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse rodevruchtencoupe

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se ro­de­vruch­ten­cou­pe

1
1
  • 1 perssinaasappel
  • 250 g verse frambozen
  • ½ el kristalsuiker

Pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpan de frambozen, 2 el sinaasappelsap (per 6 personen) en de kristalsuiker aan de kook.

2
2

Laat 2 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat in 15 min. afkoelen tot het frambozenmengsel lauw is.

3
3
  • 150 g blauwe bessen
  • 125 ml verse slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Verdeel de blauwe bessen over de glazen. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf.

4
4
  • 250 g volle kwark

Spatel de slagroom door de kwark. Verdeel de roomkwark over de glazen. Schep de lauwe frambozen erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.