bewaar
Framboos kwarkboltaart
Framboos kwarkboltaart
bewaar

Framboos kwarkboltaart

Feestelijk taartje dat je in slechts 20 min. maakt. Daarna alleen nog wachten...

20 min. bereiden
4 uur wachten
212waarderingen

Ingrediënten

8 porties

300 g

cakerol met aardbeienvulling

5 blaadjes

gelatine

300 g

verse frambozen

250 ml

verse slagroom

16 g

vanillesuiker

2 el

kristalsuiker

500 g

volle Franse kwark

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bolvormige schaal 1.5 liter

Feestelijk taartje dat je in slechts 20 min. maakt. Daarna alleen nog wachten...

Aan de slag

1

Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen. Snijd de cakerol in plakjes van een ½ cm en bedek de wand van de schaal ermee. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Prak de frambozen fijn en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de geprakte frambozen.

2

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker. Spatel de kwark er luchtig door. Spatel het frambozen-gelatinemengsel en de rest van de frambozen erdoor. Schep in de schaal. Dek af met vershoudfolie en zet er een zwaar bord op. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de kwarkbol op een bord.

combinatietipLekker met frambozen en aardbeien

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.