bewaar
Framboos kwarkboltaart
Framboos kwarkboltaart
bewaar

Framboos kwarkboltaart

Feestelijk taartje dat je in slechts 20 min. maakt. Daarna alleen nog wachten...

20 min. bereiden
4 uur wachten
217waarderingen

Ingrediënten

8 porties

300 g

cakerollen met aardbeienvulling

5 blaadjes

gelatine

300 g

verse frambozen

250 ml

verse slagroom

16 g

vanillesuiker

2 el

kristalsuiker

500 g

volle Franse kwark

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bolvormige schaal 1.5 liter

Feestelijk taartje dat je in slechts 20 min. maakt. Daarna alleen nog wachten...

Aan de slag

1

Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen. Snijd de cakerol in plakjes van een ½ cm en bedek de wand van de schaal ermee. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Prak de frambozen fijn en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de geprakte frambozen.

2

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker. Spatel de kwark er luchtig door. Spatel het frambozen-gelatinemengsel en de rest van de frambozen erdoor. Schep in de schaal. Dek af met vershoudfolie en zet er een zwaar bord op. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Stort de kwarkbol op een bord.

combinatietipLekker met frambozen en aardbeien

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Framboos kwarkboltaart

Feestelijk taartje dat je in slechts 20 min. maakt. Daarna alleen nog wachten...

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig