bewaar
Mango-charlotte
Mango-charlotte
bewaar

Mango-charlotte

30 min. bereiden
4 uur wachten
130waarderingen

Ingrediënten

10 porties

175 g

lange vingers

2

verse mango's

500 g

volle Franse kwark

6 blaadjes

gelatine

50 g

kristalsuiker

250 ml

verse slagroom

2 el

kraanwater

60 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 20 cm)

  • staafmixer

Aan de slag

1

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Bedek het papier met lange vingers, met de gesuikerde kant naar boven. Halveer de rest van de lange vingers in de breedte. Zet de helften rechtop tegen de zijkant van de vorm, met de gesuikerde kant naar buiten.

2

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd 1/3 in partjes en bewaar afgedekt in de koelkast. Pureer de rest van de mango met een staafmixer. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Meng ondertussen de gepureerde mango met de kwark. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel door de kwark.

3

Breng in een steelpan het water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel door de kwark en schenk in de taartvorm. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Garneer de charlotte met de partjes mango en de granaatappelpitjes. Neem uit de springvorm en serveer met het lint erom.

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.