bewaar
Tempurafrites met wasabimayonaise
Tempurafrites met wasabimayonaise
bewaar

Tempurafrites met wasabimayonaise

40 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

1

winterpeen

1 schaaltje

groene aspergetips

1 zakje

bosui

4 el

mayonaise

1 el

crème fraîche

1 tl

wasabipasta

500 ml

arachideolie

2

eieren

400 g

bloem

500 ml

mineraalwater

Aan de slag

1

Snijd de courgette in de lengte in plakken van 6 mm. Snijd de plakken in lange dunne repen en snijd die weer doormidden. Doe hetzelfde met de winterpeen. Verwijder de harde onderkanten van de aspergetips. Snijd elke bosui in 3 stukken.

2

Meng de mayonaise met de crème fraîche en de wasabipasta. Breng op smaak met peper en zout. Schenk 6 cm olie in een wok en verhit. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Voeg de bloem, het mineraalwater en een mespunt zout toe en meng kort. Het beslag mag nog een beetje klonterig zijn. Haal telkens 8 groentefrites door het beslag en frituur ca. 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Bestrooi de tempurafrites met zout en serveer met de wasabimayonaise.

algemeenEten er kinderen mee, serveer de tempurafrites dan met gewone mayonaise.