Spi­na­zie­pof­fer­tjes met crè­me fraî­che en zalm

(68) waardeer
hollands borrelhapje 8 personen
3 68

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng het ei met de bloem. Voeg de spinazie toe. Meng de bosui met de peterselie en peper en zout door het spinaziemengsel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep met een eetlepel 8 bergjes beslag in de pan en druk ze een beetje aan zodat je dikke poffertjes krijgt. Bak op niet te hoog vuur in 6 min. gaar. Keer halverwege en laat ze daarna afkoelen. Schep op elk poffertje 1 tl crème fraîche en leg er een stukje gerookte zalmfilet op.

Tip:

Je kunt de poffertjes 1 dag van tevoren bereiden. Laat ze afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Haal er minstens 1 uur voor serveren uit. Warm op de dag zelf langzaam op in de pan of 15 min. in een oven op 160 °C. Je kunt de poffertjes ook koud eten.

Tip:

Snijd voor een vegetarisch alternatief 2 romatomaten in 4 parten. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en peper en zout. Laat 1 uur drogen in de oven op 120 °C. Gebruik ze in plaats van de zalm.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.