Zalm in cava met kappertjes
Zalm en bubbels gaan heel goed samen: in dit hapje marineren we de vis er zelfs in!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g zalmfilet
- 300 ml cava (mousserende wijn)
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 100 g kappertjes
- 3 el traditionele olijfolie
- 4 el verse platte peterselie
- 1 citroen
Keukenspullen
- cocktailprikkers
Advertentie
Bereiden
- Snijd de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Doe de stukjes in een schaal, schenk de cava erover en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
- Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en laat de kappertjes uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Voeg de knoflook toe.
- Neem de zalm uit de marinade en voeg toe. Bak de zalm in 3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste minuut 100 ml marinade en de kappertjes toe.
- Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten. Strooi over de zalm en serveer met een partje citroen. Steek in elk stukje zalm een prikker.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 540 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Zalm in cava met kappertjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalm in cava met kappertjes

- 600 g zalmfilet
- 300 ml cava
Snijd de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Doe de stukjes in een schaal, schenk de cava erover en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 100 g kappertjes
Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en laat de kappertjes uitlekken.

- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 4 min. Voeg de knoflook toe.

Neem de zalm uit de marinade en voeg toe. Bak de zalm in 3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de laatste minuut 100 ml marinade en de kappertjes toe.

- 4 el verse platte peterselie
- 1 citroen
Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten. Strooi over de zalm en serveer met een partje citroen. Steek in elk stukje zalm een prikker. Bon appétit!