bewaar
Kikkererwtencurry met tomaat
Kikkererwtencurry met tomaat
bewaar

Kikkererwtencurry met tomaat

25 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

olie

2

laurierblaadjes

2

kaneelstokjes

2

uien

4 teentjes

knoflook

1 tl

verse gemberwortel

1 el

gemalen komijn (djinten)

150 ml

volle yoghurt

4

tomaten

2 blikken

kikkererwten

2 el

citroensap

1 zakje

verse koriander

Aan de slag

In braadpan olie verhitten, laurier en kaneel 30 sec. bakken zodat geur vrijkomt. Ui toevoegen en 3 min. fruiten. Knoflook, gember en 1/2 el komijn 1 min. meebakken. Lepel voor lepel yoghurt door uimengsel scheppen, pas volgende lepel yoghurt toevoegen als vorige is opgenomen. Tomaten, kikkererwten, citroensap en 200 ml water erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kikkererwten 10 minuten op zacht vuur doorwarmen. Kaneel en laurier verwijderen. In droge koekenpan rest van komijn roosteren tot het gaat geureen. Vlak voor serveren kikkererwten bestrooien met komijn en koriander. Lekker met spinazie en Indiase kaas (zie recept elders op ah.nl/recepten).