Kikkererwtenstoofschotel met witte kaasblokjes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 tl milde paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 1 blik kikkererwten (400 g)
- 200 g witte kaasblokjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In pan olie verhitten. Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken. Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen. Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen. Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasblokjes laten uitlekken. Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen. Kaasblokjes erover verdelen. Serveren met couscous of pitabroodjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 270 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g