bewaar
Beenhamtosti met koolsalade
Beenhamtosti met koolsalade
bewaar

Beenhamtosti met koolsalade

30 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

spitskool

2 el

olijfolie

2 el

wittewijnazijn

8 sneetjes

volkorenbrood

4 plakken

jong belegen kaas

4 plakken

beenham

1

ui

4 el

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • tostiapparaat

Aan de slag

1

Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kool in 6-8 min. knapperig gaar. Schep regelmatig om. Breng eerst de kool op smaak met de azijn, peper en zout en draai dan pas het vuur uit (de kool wordt dan zachter van smaak en blijft ook langer warm).

2

Beleg 4 sneetjes brood met de kaas, de ham en de uiringen. Verdeel de chilisaus erover en dek af met de resterende 4 sneden brood. Bak de tosti's in een tostiapparaat goudbruin en gaar.

3

Snijd de tosti's diagonaal door en serveer ze met de lauwwarme koolsalade en extra chilisaus om te dippen.