Beenhamtosti met koolsalade

hoofdgerecht
4 personen
4
35
Advertentie
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 2 el olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 4 plakken jong belegen kaas
- 4 plakken beenham
- 1 ui (in ringen)
- 4 el zoete chilisaus (+ extra om te dippen)
Keukenspullen
- tostiapparaat
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kool in 6-8 min. knapperig gaar. Schep regelmatig om. Breng eerst de kool op smaak met de azijn, peper en zout en draai dan pas het vuur uit (de kool wordt dan zachter van smaak en blijft ook langer warm).
- Beleg 4 sneetjes brood met de kaas, de ham en de uiringen. Verdeel de chilisaus erover en dek af met de resterende 4 sneden brood. Bak de tosti's in een tostiapparaat goudbruin en gaar.
- Snijd de tosti's diagonaal door en serveer ze met de lauwwarme koolsalade en extra chilisaus om te dippen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 44 g
- vet 19 g