Vol­ko­ren­brood met boe­re­no­me­let

Weinig tijd om te koken? De oplossing: een verse boterham met een omelet van soepgroente.

(4) waardeer
hoofdgerecht Weinig tijd om te koken? De oplossing: een verse boterham met een omelet van soepgroente. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de eieren boven een ruime kom, voeg het water toe en klop los. Voeg peper en eventueel zout toe. Verhit 2 koekenpannen en verdeel de boter erover. Verdeel de soepgroente over beide pannen en bak 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verspreid de groente in beide pannen gelijkmatig en verdeel de losgeklopte eieren erover. Bak de omeletten afgedekt met een deksel of aluminiumfolie 5 min. op laag vuur. Zorg dat de omeletten zo min mogelijk kleuren. Draai de omeletten om, verdeel de kaas erover en bak afgedekt nog 2 min. Verdeel ondertussen de sneetjes brood over de borden. Halveer de omeletten en leg op elk bord een ½ omelet. Snijd de bieslook in stukjes en strooi over de omelet.

combinatietip:

Maak er een (volwaardige) broodmaaltijd van met een kop verse groentesoep gemaakt van een AH Verspakket.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenbrood met boerenomelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­brood met boe­re­no­me­let

1
1
  • 8 eieren
  • 2 el water

Breek de eieren boven een ruime kom, voeg het water toe en klop los. Voeg peper en eventueel zout toe.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 350 g boerensoepgroente

Verhit 2 koekenpannen en verdeel de boter erover. Verdeel de soepgroente over beide pannen en bak 4 min. op middelhoog vuur.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Verspreid de groente in beide pannen gelijkmatig en verdeel de losgeklopte eieren erover.

5
5

Bak de omeletten afgedekt met een deksel of aluminiumfolie 5 min. op laag vuur. Zorg dat de omeletten zo min mogelijk kleuren.

6
6
  • 80 g geraspte jong belegen kaas
  • 8 sneetjes volkorenvloerbrood

Draai de omeletten om, verdeel de kaas erover en bak afgedekt nog 2 min. Verdeel ondertussen de sneetjes brood over de borden.

7
7
  • 10 g verse bieslook

Halveer de omeletten en leg op elk bord een ½ omelet. Snijd de bieslook in stukjes en strooi over de omelet.

combinatietip:

Maak er een (volwaardige) broodmaaltijd van met een kop verse groentesoep gemaakt van een AH Verspakket.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.