bewaar
Volkorenbrood met boerenomelet
Volkorenbrood met boerenomelet
bewaar

Volkorenbrood met boerenomelet

Weinig tijd om te koken? De oplossing: een verse boterham met een omelet van soepgroente.

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

eieren

2 el

water

25 g

ongezouten roomboter

350 g

boerensoepgroente

80 g

geraspte jong belegen kaas

8 sneetjes

volkorenvloerbrood

10 g

verse bieslook

Weinig tijd om te koken? De oplossing: een verse boterham met een omelet van soepgroente.

Aan de slag

1

Breek de eieren boven een ruime kom, voeg het water toe en klop los. Voeg peper en eventueel zout toe. Verhit 2 koekenpannen en verdeel de boter erover. Verdeel de soepgroente over beide pannen en bak 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verspreid de groente in beide pannen gelijkmatig en verdeel de losgeklopte eieren erover. Bak de omeletten afgedekt met een deksel of aluminiumfolie 5 min. op laag vuur. Zorg dat de omeletten zo min mogelijk kleuren. Draai de omeletten om, verdeel de kaas erover en bak afgedekt nog 2 min. Verdeel ondertussen de sneetjes brood over de borden. Halveer de omeletten en leg op elk bord een ½ omelet. Snijd de bieslook in stukjes en strooi over de omelet.

combinatietipMaak er een (volwaardige) broodmaaltijd van met een kop verse groentesoep gemaakt van een AH Verspakket.