bewaar
Bread omelet
Bread omelet
bewaar

Bread omelet

Bij dit (van oorspong Indiaas streetfood) bak je je brood en je eitje in een keer tot fijne sandwich voor de lunch.

10 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

5 g

verse bieslook

½

rode peper

2

middelgrote eieren

15 g

ongezouten roomboter

2 sneetjes

AH Liefde & Passie volkorenbrood

1 sneetje

jong belegen kaas

Bij dit (van oorspong Indiaas streetfood) bak je je brood en je eitje in een keer tot fijne sandwich voor de lunch.

Aan de slag

1

Snijd de bieslook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte verwijder eventueel met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Breek de eieren boven een kom en roer met de bieslook, peper en wat zout los met een vork.

2

Verhit de boter in een koekenpan, schenk het losgeklopte ei erbij en bak 1 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur lager. Leg de sneetjes brood gespiegeld tegen elkaar aan erop en bak ca. 1 min. of totdat het ei gestold maar de bovenkant nog zacht is. Keer met een spatel de omelet met brood in één beweging om.

3

Beleg met de kaas en vouw eventueel de randen van omelet naar binnen. Leg 1 van de twee sneetjes op het andere sneetje zodat je een sandwich krijgt. Bak aan beide kanten nog 1 min. op middelhoog vuur het brood knapperig. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met ham of vervang de kaas door gerookte zalm.

algemeenDe bread omelette is een populair streetfood in India en komt in allerlei smaakvariaties voor.

Bread omelet

Instructievideo - 00:23 min.