bewaar
Bread and butterpudding met marmelade en amandelspijs
Bread and butterpudding met marmelade en amandelspijs
bewaar

Bread and butterpudding met marmelade en amandelspijs

Fan van wentelteefjes? Dan weten wij zeker dat deze bread & butterpudding ook in de smaak gaat vallen.

15 min. bereiden
1 uur 5 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

AH Liefde & Passie emmerbrood ongesneden

100 g

ongezouten roomboter

150 g

oranjemarmelade

3

middelgrote eieren

150 g

amandelspijs

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 23 cm)

Fan van wentelteefjes? Dan weten wij zeker dat deze bread & butterpudding ook in de smaak gaat vallen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer het brood. Snijd de halve broden in plakken van 1½ cm. Besmeer de plakken aan één kant royaal met de boter en marmelade.

2

Zet de plakken rechtop en tegen elkaar aan in de ovenschaal (zoveel mogelijk in de vorm van het oorspronkelijke brood). Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Klop ondertussen in een kom de eieren los. Verkruimel de amandelspijs erboven en klop dit samen met de slagroom door de eieren.

3

Neem de ovenschaal uit de oven en laat de oven aan. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal en bak nog ca. 50 min. in de oven. Dek na ca. 20 min. af, zodat de amandelspijs niet verbrandt.