bewaar
Maaltijdkippensoep
Maaltijdkippensoep
bewaar

Maaltijdkippensoep

Kippensoep op de Aziatische toer: boordevol Thaise groenten, basmatirijst en linzen.

25 min. bereiden
240waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

1 zak

Thaise roerbakmix

380 g

kipfilet

1 zakje

mix voor kip kerrie

350 ml

kippenbouillon in pot

1 liter

kraanwater

150 g

basmatirijst

400 g

bruine linzen in blik

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Kippensoep op de Aziatische toer: boordevol Thaise groenten, basmatirijst en linzen.

Aan de slag

1

Verhit olie in een soeppan en bak de roerbakmix 2 min. Snijd kipfilet in blokjes. Voeg kipfilet, mix voor kip kerrie, kippenbouillon en water toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rijst en linzen (met vocht) toe en kook de soep op laag vuur 15 min. tot de rijst gaar is.

2

Giet de helft van de soep in een maatbeker of kan en pureer met een staafmixer. Doe de gepureerde soep terug bij de soep in de pan en breng opnieuw aan de kook. Verdeel de soep over kommen.

variatietipStrooi voor een oosters accent verse koriander over de soep.