bewaar
Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood
Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood
bewaar

Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood

Stevige kost voor koude winterdagen. Maar dan wel met een Italiaans tintje.

10 min. bereiden
10 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

Pecorino Romano

1

ciabatta afbakbrood

3 el

traditionele olijfolie

1 tl

dragon

3 tenen

knoflook

700 g

Chinese kool

740 g

bruine bonen in blik

150 g

peen julienne

1½ liter

kippenbouillon in pot

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Stevige kost voor koude winterdagen. Maar dan wel met een Italiaans tintje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd elk stuk overlangs door de helft. Besprenkel de snijkanten met de helft van de olie en verdeel de kaas en dragon erover. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven ca. 10 min.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Halveer de Chinese kool en snijd in repen. Laat de bonen uitlekken. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kool en peen toe en bak 3 min. mee. Schep goed om. Voeg de bouillon en de bonen toe en breng aan de kook. Kook de soep 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de soep over de kommen en leg in elke kom 1 broodje. Serveer met het andere broodje ernaast.

tip

bewaartipSoep over? Bewaar ’m in de koelkast en neem ’m de volgende dag mee als lunch. Warm vlak voor serveren op in de magnetron. Je kunt de soep max. 2 dagen in de koelkast bewaren.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.