bewaar
Linzensalade met blauwe kaas en vinaigrette
Linzensalade met blauwe kaas en vinaigrette
bewaar

Linzensalade met blauwe kaas en vinaigrette

15 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

1

ciabatta afbakbrood

800 g

bruine linzen in blik

250 g

cherrytomaten

250 g

kastanjechampignons

2 el

traditionele olijfolie

100 g

eikenbladslamelange

150 g

gorgonzola

8 el

vinaigrette basilico

Aan de slag

1

Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de linzen uitlekken. Halveer de tomaten. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in 5 min. gaar en bruin.

2

Doe de sla in een grote schaal. Verdeel de linzen, tomaten en champignons over de sla. Verdeel de gorgonzola in stukjes en strooi over de salade. Schud de vinaigrette en verdeel over de salade. Serveer met de ciabatta.