Pas­ta met pom­poen en sa­la­mi

Smeuïg pastagerecht met zachte pompoen en lekker hartige salami.

(348) waardeer
italiaans hoofdgerecht Smeuïg pastagerecht met zachte pompoen en lekker hartige salami. 4 personen
3 348

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de pompoen in vieren. Verwijder de zaadlijsten, draden en schil. Snijd in stukjes van 1.5 cm. Snijd de uien in parten en de salami in blokjes van een 1/2 cm. Snijd de salieblaadjes fijn.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de salami 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui en de salie 3 min. in dezelfde pan. Voeg de pompoen en bouillon toe en stoof in 10 min. gaar. Voeg de salami weer toe. Breng op smaak met peper. Rasp de kaas.
  4. Schep de farfalle om met het pompoenmengsel. Bestrooi met de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.093 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met pompoen en salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met pom­poen en sa­la­mi

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 600 g flespompoenen

Snijd ondertussen de pompoen in vieren. Verwijder de zaadlijsten, draden en schil. Snijd in stukjes van 1.5 cm.

3
3
  • 200 g goudsalami
  • 2 rode uien
  • 1 takje salie

Snijd de uien in parten en de salami in blokjes van een 1/2 cm. Snijd de salieblaadjes fijn.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de salami 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan.

5
5
  • 250 ml kippenbouillon in pot

Fruit de ui en de salie 3 min. in dezelfde pan. Voeg de pompoen en bouillon toe en stoof in 10 min. gaar.

6
6
  • 75 g Pecorino Romano

Voeg de salami weer toe. Breng op smaak met peper. Rasp de kaas.

7
7

Schep de farfalle om met het pompoenmengsel. Bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.