Kippensoep met venkel en linzen
Kippensoep zoals je 'm nog niet kent: met een lepel yoghurt erin.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl gemalen komijn
- 150 g gesneden uien
- 2 venkelknollen
- 150 g kipfiletblokjes
- 400 g linzen in pot
- 400 g tomatenblokjes
- 350 ml krachtbouillon kip
- 500 ml kraanwater
- 4 el Griekse yoghurt
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Verhit de olie in een pan en fruit de komijn en ui op laag vuur 3 min. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd de venkelknollen in smalle reepjes. Halveer de kipfiletblokjes. Bak de venkel en kip op middelhoog vuur 3 min. mee met de komijn en ui.
- Laat de linzen uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes, bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met een lepel yoghurt erin.

Venkel bereiden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 523 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Kippensoep met venkel en linzen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kippensoep met venkel en linzen
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl gemalen komijn
- 150 g gesneden uien
Verhit de olie in een pan en fruit de komijn en ui op laag vuur 3 min.
- 2 venkelknollen
- 150 g kipfiletblokjes
Halveer de kipfiletblokjes. Bak de venkel en kip op middelhoog vuur 3 min. mee met de komijn en ui.
- 400 g linzen in pot
- 400 g tomatenblokjes
- 350 ml krachtbouillon kip
- 500 ml kraanwater
Laat de linzen uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes, bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken.
- 4 el Griekse yoghurt
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met een lepel yoghurt erin.