bewaar
Kippensoep met venkel en linzen
Kippensoep met venkel en linzen
bewaar

Kippensoep met venkel en linzen

Kippensoep zoals je 'm nog niet kent: met een lepel yoghurt erin.

15 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gemalen komijn

150 g

gesneden uien

2

venkelknollen

150 g

kipfiletblokjes

400 g

linzen in pot

400 g

tomatenblokjes

350 ml

krachtbouillon kip

500 ml

kraanwater

4 el

Griekse yoghurt

Kippensoep zoals je 'm nog niet kent: met een lepel yoghurt erin.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een pan en fruit de komijn en ui op laag vuur 3 min. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd de venkelknollen in smalle reepjes. Halveer de kipfiletblokjes. Bak de venkel en kip op middelhoog vuur 3 min. mee met de komijn en ui.

2

Laat de linzen uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes, bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met een lepel yoghurt erin.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.