bewaar
Pompoensoep met linzen, feta & knapperig brood
Pompoensoep met linzen, feta & knapperig brood
bewaar

Pompoensoep met linzen, feta & knapperig brood

Door linzen toe te voegen aan deze pompoensoep, kun je 'm prima als maaltijd eten.

20 min. bereiden
licht pittig
41waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

witte uien

1

teen knoflook

1 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen komijn

½ el

sambal manis

400 g

koelverse pompoenstukjes

500 ml

water

400 g

linzen in pot

75 g

feta

7 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

Door linzen toe te voegen aan deze pompoensoep, kun je 'm prima als maaltijd eten.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, komijn en sambal 3 min. Voeg de pompoenblokjes en het water toe. Breng de soep aan de kook en kook op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Laat de linzen uitlekken en voeg toe aan de soep. Verwarm 3 min. mee. Verkruimel ondertussen de feta en snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de feta, pompoenpitten en bieslook. Serveer er eventueel extra sambal bij.

Pompoensoep met linzen, feta en pompoenpitten

Instructievideo - 00:57 min.