bewaar
Pittige ananasrijst met kip
Pittige ananasrijst met kip
bewaar

Pittige ananasrijst met kip

De spice paste zorgt voor pit, de ananas maakt het zoet: een perfecte combinatie.

20 min. bereiden
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

380 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

400 g

Thaise roerbakmix

1

rode paprika

40 ml

Pineapple rice spice paste

250 g

diepvries ananas

De spice paste zorgt voor pit, de ananas maakt het zoet: een perfecte combinatie.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ondertussen de kipfiletreepjes droog met keukenpapier, snijd ze in reepjes en schep ze om met peper naar smaak.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes goudbruin. Voeg de Thaise roerbakmix toe en roerbak 3 min. Snijd de paprika in reepjes. Roer de currypasta en de paprika erdoor en verwarm al omscheppend 2 min.

3

Voeg de stukjes ananas toe en laat ze, al omscheppend, ontdooien. Voeg de rijst toe. Warm door. Serveer het gerecht lauwwarm.

tip

variatietipLiefhebber van koriander? Snijd blad en stelen fijn en bestrooi het gerecht ermee voor een kruidig accent.