Tapas champignons met balsamico
De champignons worden een beetje zoetzuur door de balsamico, en de peper geeft ze precies voldoende pit.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g kastanjechampignons
- 1 rode peper
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 6 el balsamicoazijn
- 4 el witte wijn
- 1 tl kristalsuiker
- 2 el verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in vieren. Snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak 2 min. mee.
- Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 2 min. Schenk de azijn en de wijn erbij en draai, als het vocht kookt, het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met de suiker en peper en zout.
- Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 155 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 15 mg
- vezels 2 g
Pittigheid
Ook te zien in
Tapas champignons met balsamico
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tapas champignons met balsamico

- 500 g kastanjechampignons
- 1 rode peper
Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in vieren. Snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn.

- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

- 4 el traditionele olijfolie
Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak 2 min. mee.

- 6 el balsamicoazijn
- 4 el witte wijn
Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 2 min. Schenk de azijn en wijn erbij en draai, als het vocht kookt, het vuur laag.

- 1 tl kristalsuiker
Doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met de suiker en peper en zout.

- 2 el verse platte peterselie
Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht. Bon appétit!
Tip: Lekker met geroosterde sneetjes ciabatta.