bewaar
Champignons uit de oven
Champignons uit de oven
bewaar

Champignons uit de oven

Een eigen ovenschaaltje vol herfstsmaak met een stokbroodje om te dippen in de witte wijnsaus. Genieten!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
317waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

500 g

kastanjechampignons in bakje

2 el

traditionele olijfolie

100 ml

witte wijn

100 g

kruidenboter

7½ g

verse platte peterselie

1

vers meergranen stokbrood

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltjes

Een eigen ovenschaaltje vol herfstsmaak met een stokbroodje om te dippen in de witte wijnsaus. Genieten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes en veeg de champignons schoon.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de witte wijn erbij en bak nog 3 min. op hoog vuur.

3

Haal de pan van het vuur en doe de champignons in de ovenschaaltjes. Verdeelde kruidenboter in vlokjes erover en bak ca. 15 min. in de oven.

4

Bestrooi de champignons met de peterselie en serveer met het stokbrood.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.