bewaar
Milde rijst
Milde rijst
bewaar

Milde rijst

25 min. bereiden
15 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 teentjes

knoflook

2 cm

gemberwortel

2 el

olie

3

kruidnagels

½

kaneelstokje

nootmuskaat

250 g

snelkookrijst

zout

Aan de slag

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en raspen. In pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Gember, kruidnagels, kaneel, mespunt nootmuskaat en rijst erbij doen en korrels in ca. 1 minuut glanzend bakken. Water en mespunt zout toevoegen zodat rijst net onder staat, afgedekt 8 minuten laten koken. Rijst afgieten en afgedekt 15 minuten laten staan. Kruidnagels en kaneelstokje verwijderen. Rijst serveren met gebakken uitjes en schijfjes komkommer.