bewaar
Milde rijst
Milde rijst
bewaar

Milde rijst

25 min. bereiden
15 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 teentjes

knoflook

2 cm

gemberwortel

2 el

olie

3

kruidnagels

½

kaneelstokje

nootmuskaat

250 g

snelkookrijst

zout

Aan de slag

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en raspen. In pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Gember, kruidnagels, kaneel, mespunt nootmuskaat en rijst erbij doen en korrels in ca. 1 minuut glanzend bakken. Water en mespunt zout toevoegen zodat rijst net onder staat, afgedekt 8 minuten laten koken. Rijst afgieten en afgedekt 15 minuten laten staan. Kruidnagels en kaneelstokje verwijderen. Rijst serveren met gebakken uitjes en schijfjes komkommer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Milde rijst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig