bewaar
Gebakken rijst met gehakt en groenten
Gebakken rijst met gehakt en groenten
bewaar

Gebakken rijst met gehakt en groenten

In Thailand is gebakken rijst dagelijkse kost, deze variant is wat steviger.

40 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

2 tenen

knoflook

2 cm

verse gemberwortel

3 el

arachideolie

200 g

rundergehakt

1

winterpeen

250 g

kastanjechampignon

2

bosuien

1 el

sesamolie

2 el

lichte sojasaus

In Thailand is gebakken rijst dagelijkse kost, deze variant is wat steviger.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

2

Hak de knoflook fijn. Schil en hak de gemberwortel. Verhit de olie in de wok. Bak de knoflook en gember 30 sec. Voeg het gehakt toe, bak 2 min. rul. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne reepjes en de champignons in plakjes.

3

Schep de sojasaus, wortel en champignons door het gehakt en warm het geheel al omscheppend in 3-4 min. door. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes. Schep de sesamolie erdoor. Breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel zout. Strooi de bosuitjes erover.