bewaar
Gemarineerde tonijn en groenten op rijstpannenkoekjes
Gemarineerde tonijn en groenten op rijstpannenkoekjes
bewaar

Gemarineerde tonijn en groenten op rijstpannenkoekjes

35 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

snelkookrijst

1 zakje

stoneleeks

2

rode pepers

100 ml

lichte sojasaus

3 eetlepels

sesamolie

200 ml

sake (slijter)

125 g

taugé

4

tonijnsteaks

3 cm

verse gemberwortel

1 zakje

verse koriander

150 g

bloem

2

eieren

200 ml

kokosmelk

2 eetlepels

rietsuiker

3 eetlepels

zonnebloemolie

Aan de slag

1

Rijst volgens aanwijzing gaarkoken en nog 10 min. laten staan met deksel op pan. Intussen stoneleeks in kleine stukjes snijden. Pepers tussen handen rollen om zaadjes los te maken. Bovenkant eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Pepers in ringetjes snijden. In kom marinade roeren van sojasaus, sesamolie en 100 ml sake. Stoneleeks, peper en taugé erdoor roeren. Tonijnsteaks in lage schaal leggen. Marinade met groenten erop scheppen en 10 min. laten staan. Gember schillen en fijnhakken. Korianderblad grofhakken.

2

Met garde beslag kloppen van bloem, eieren, 100 ml sake, kokosmelk en rietsuiker. Gare rijst erdoor roeren en beslag op smaak brengen met 1 tl zout. In kleine koekenpan telkens 1/2 el olie verhitten en kwart van beslag erin scheppen. Zo in totaal 4 lichtbruine pannenkoekjes bakken.

3

Tonijn en groenten uit marinade nemen. Resterende marinade in pannetje schenken, gember erdoor roeren. Marinade aan de kook brengen, vuur dan uitdraaien. Wok en grillpan verhitten (beide zonder olie, bij voorkeur pan met antiaanbaklaag gebruiken). In grillpan tonijnsteaks op hoog vuur in 1-2 min. per kant rosé bakken. In wok gemarineerde groenten 1 min. roerbakken.

4

Pannenkoeken op vier warme borden leggen. Groenten erover verdelen en daarop tonijnsteak leggen. Gerecht bedruipen met 1-2 el warme marinade en bestrooien met koriander.