Tar­te­let­te met ui­en en en­tre­co­te

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(38) waardeer
hoofdgerecht 8 personen
3 38

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de olie in een pan en laat de uien op laag vuur in 1 uur zacht worden. Voeg peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 8 vierkantjes uit het pizzadeeg. Verdeel de uien over de deegvierkantjes en bak de taartjes in de oven in 15 min. goudbruin. Bestrooi ondertussen de entrecotes met tijm en peper en zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen. Snijd het randje vet van de entrecotes en snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes.
  3. Verdeel het vlees over de uientaartjes, bestrooi eventueel met peper en serveer direct.

Tip:

Voor een supersnel Italiaans bijgerecht: schenk de tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg over 500 g beetgaar gekookte sperziebonen en verdeel er 2 el zwarte olijven zonder pit over.

bewaartip:

Je kunt de uientaartjes maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de entrecotes vlak voor het serveren en beleg de taartjes ermee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Tartelette met uien en entrecote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­te­let­te met ui­en en en­tre­co­te

1
1
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 750 g zoete uien

Verwarm de olie in een pan en laat de uien op laag vuur in 1 uur zacht worden. Voeg peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 pizzadeeg met tomatensaus
  • 2 entrecotes
  • 1 el gedroogde tijm

Snijd 8 vierkantjes uit het pizzadeeg. Verdeel de uien over de deegvierkantjes en bak de taartjes in de oven in 15 min. goudbruin. Bestrooi ondertussen de entrecotes met tijm en peper en zout.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen. Snijd het randje vet van de entrecotes en snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes.

4
4

Verdeel het vlees over de uientaartjes, bestrooi eventueel met peper en serveer direct.

bewaartip:

Je kunt de uientaartjes maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de entrecotes vlak voor het serveren en beleg de taartjes ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.