bewaar
Tartelette met uien en entrecote
Tartelette met uien en entrecote
bewaar

Tartelette met uien en entrecote

30 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
38waarderingen

Ingrediënten

8 personen

5 el

traditionele olijfolie

750 g

zoete ui

1

pizzadeeg met tomatensaus

2

entrecotes

1 el

gedroogde tijm

Aan de slag

1

Verwarm de olie in een pan en laat de uien op laag vuur in 1 uur zacht worden. Voeg peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 8 vierkantjes uit het pizzadeeg. Verdeel de uien over de deegvierkantjes en bak de taartjes in de oven in 15 min. goudbruin. Bestrooi ondertussen de entrecotes met tijm en peper en zout.

2

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen. Snijd het randje vet van de entrecotes en snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes.

3

Verdeel het vlees over de uientaartjes, bestrooi eventueel met peper en serveer direct.

tip

bewaartipJe kunt de uientaartjes maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de entrecotes vlak voor het serveren en beleg de taartjes ermee.

algemeenVoor een supersnel Italiaans bijgerecht: schenk de tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg over 500 g beetgaar gekookte sperziebonen en verdeel er 2 el zwarte olijven zonder pit over.