bewaar
Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes
Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes
bewaar

Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes

20 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ dunne

prei

2 eetlepels

gezouten zwarte boontjes

2 cm

verse gemberwortel

2 teentjes

knoflook

2

zalmhaasjes

1 eetlepel

droge sherry

2 eetlepels

sojasaus

Dit heb je nodig

  • wok met stoomrekje en bolle deksel

Aan de slag

Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. In zeef boontjes onder stromend water afspoelen. Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken. In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak. Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen. Preimengsel erover verdelen. Goed aaandrukken. Sherry en sojasaus erover sprenkelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rekje. Water aan de kook brengen. Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel. Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen. Serveren met roergebakken groenten en rijst.