Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes

Advertentie
Ingrediënten
- ½ dunne prei
- 2 eetlepels gezouten zwarte boontjes
- 2 cm verse gemberwortel (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 zalmhaasjes (a 250 g)
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels sojasaus (licht)
Keukenspullen
- wok met stoomrekje en bolle deksel
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. In zeef boontjes onder stromend water afspoelen. Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken. In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak. Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen. Preimengsel erover verdelen. Goed aaandrukken. Sherry en sojasaus erover sprenkelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rekje. Water aan de kook brengen. Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel. Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen. Serveren met roergebakken groenten en rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 5 g
- vet 20 g