bewaar
Amandelgelei met sinaasappel en lychees
Amandelgelei met sinaasappel en lychees
bewaar

Amandelgelei met sinaasappel en lychees

30 min. bereiden
3 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

6 blaadjes

gelatine wit

6 eetlepels

suiker

250 ml

melk

1½ theelepel

amandelaroma

3

sinaasappels

1 blik

lychees

Dit heb je nodig

  • lage schaal (20 x 25 cm), ingevet

Aan de slag

1

In kom met koud water gelatine 5 minuten weken. In steelpan 250 ml water met suiker aan de kook brengen en suiker al roerend oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in suikerwater oplossen. Melk en amandelessence erdoor roeren. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.

2

Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Gelei in blokjes snijden en met sinaasappelpartjes en lychees over vier schaaltjes verdelen.