In schaal hoisinsaus, vijfkruidenpoeder, sojasaus, sherry en suiker mengen. Karbonades inwrijven met marinade en erin leggen. Minimaal 2 uur laten marineren; af en toe keren.
Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades op rooster in midden van oven leggen. Lekbak gevuld met laagje water eronder schuiven. Vlees in 30-40 min. gaar oosteren, ondertussen karbonades tweemaal keren en regelmatig bestrijken met marinade. Voor het serveren bestrooien met zout en peper.
Vijfkruiden-karbonades

hoofdgerecht
4 personen
295 kcal
45 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
In schaal hoisinsaus, vijfkruidenpoeder, sojasaus, sherry en suiker mengen. Karbonades inwrijven met marinade en erin leggen. Minimaal 2 uur laten marineren; af en toe keren.
Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades op rooster in midden van oven leggen. Lekbak gevuld met laagje water eronder schuiven. Vlees in 30-40 min. gaar oosteren, ondertussen karbonades tweemaal keren en regelmatig bestrijken met marinade. Voor het serveren bestrooien met zout en peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eetlepels hoisinsaus
2 theelepels vijf kruidenpoeder
3 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels suiker
4 schouderkarbonades