bewaar
Chinees gemarineerde karbonade
Chinees gemarineerde karbonade
bewaar

Chinees gemarineerde karbonade

20 min. bereiden
1 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 ml

sojasaus

50 ml

droge sherry

4 cm

verse gemberwortel

2 theelepels

donkerbruine basterdsuiker

1 theelepel

sesamolie

4

schouderkarbonades

2

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Meng in een schaal de sojasaus met de sherry, gemberwortel, suiker en sesamolie. Laat de karbonades hierin afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, draai ze af en toe om. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen.

2

Neem de karbonades uit de marinade, dep ze droog en bestrijk beide kanten met olie. Leg de karbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 7 minuten per kant gaar. Bestrooi met peper naar smaak. Leg de karbonades op een schaal en strooi de bosuiringetjes erover.