bewaar
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
bewaar

Biefstuk met cashewnoten in oestersaus

15 min. bereiden
20 min. wachten
146waarderingen

Ingrediënten

2 el

sojasaus

4 el

sesamolie

2 el

droge sherry

2 tl

maizena

400 g

biefstuk

3 el

zonnebloemolie

4 cm

verse gemberwortel

3 el

oestersaus

2 zakjes

bosui

½ zak

ongezouten cashewnoten

Aan de slag

1

Meng de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena in een kom. Schep de biefstuk erdoor en laat 20 min. marineren.

2

Verhit een wok, schenk de zonnebloemolie erin en wacht tot de olie gaat walmen. Neem de biefstuk uit de marinade en laat even uitlekken. Bewaar de marinade. Roerbak de biefstuk 4 min. in de wok en laat uitlekken in een vergiet. Schenk de helft van de zonnebloemolie in een hittebestendige kom, deze olie wordt niet meer gebruikt.

3

Roerbak de gember in dezelfde wok 1 min. op matig vuur. Voeg de marinade en oestersaus toe en breng aan de kook. Schep de biefstuk, bosui en cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 2 min. Lekker met witte rijst en geroerbakte paksoi.