bewaar
Peren-bosbessencrumble met port
Peren-bosbessencrumble met port
bewaar

Peren-bosbessencrumble met port

20 min. bereiden
35 min. wachten
199waarderingen

Ingrediënten

6 personen

250 g

zelfrijzend bakmeel

8 el

lichtbruine basterdsuiker

2 zakjes

vanillesuiker

175 g

koude boter

4 rijpe, zoete en sappige

handperen

1

citroen

1 doos

bosbessen

8 el

rode port

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en meng met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout. Snijd de boter in blokjes, doe in de kom en kneed er met koele handen een kruimeldeeg van. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Schil de peren en snijd in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de peer, bosbessen, het citroensap en rasp in de ovenschaal. Schenk de port erover.

3

Neem het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel over de schaal. Zet de schaal in het midden van oven en bak de crumble in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Verlaag de temperatuur na 10 min. tot 180 °C. Serveer de crumble warm. Lekker met een bolletje vanilleroomijs.