bewaar
Port-gembersaus
Port-gembersaus
bewaar

Port-gembersaus

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

6 personen

125 g

koude boter

2 tenen

knoflook

4 cm

verse gember

3 takjes

tijm

200 ml

rode port

1 pot

wildfond

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm op laag vuur 2 min. Voeg de port en fond toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op middelhoog vuur tot 1/4 inkoken. Zeef de saus boven een steelpan en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Breng de saus in de steelpan aan de kook. Voeg de rest van de boter toe. Neem de pan van het vuur en mix alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus. Lekker bij hazenrugfilet.

tip

algemeenU kunt de saus 's ochtends al bereiden. Breng vlak voor het serveren de saus aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Mix met de staafmixer tot een gebonden saus.