bewaar
Rode port-peperboter
Rode port-peperboter
bewaar

Rode port-peperboter

55 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

boter

2 eetlepels

rode port

1 theelepel

vierseizoenenpeper

1 mespunt

kaneelpoeder

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

In kom boter tot zachte crème roeren. Port deel voor deel door boter roeren. Pas volgend scheutje toevoegen als port geheel is opgenomen. Peper, kaneelpoeder en naar smaak zout door boter roeren. Boter op stukje aluminiumfolie scheppen en met behulp van folie tot rolletje vormen. Aluminiumfolie dichtvouwen en boter in koelkast in ca. 45 min. laten opstijven. Boter in plakjes snijden en op warm gerecht laten smelten. Lekker bij o.a. entrecote Chicago style (zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek), biefstuk, eendenborstfilet en appel.