bewaar
Fondue met roquefort en rode port
Fondue met roquefort en rode port
bewaar

Fondue met roquefort en rode port

20 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

peren

1 el

citroensap

4

verse vijgen

6 stengels

bleekselderij

2 struikjes

witlof

125 ml

slagroom

400 g

roquefort (kaas)

300 ml

melk

2 el

maizena

3 el

rode port

Dit heb je nodig

  • caquelon (kaasfonduepan)

Aan de slag

1

Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuizen en besprenkel de partjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de vijgen in partjes en de bleekselderij in de lengte in drie smalle stukken (halveer deze stukken eventueel). Haal de blaadjes witlof los. Verwarm de slagroom en laat hierin de roquefort al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de melk erdoor en breng aan de kook. Roer de maizena los met de port en roer dit door het kaasmengsel. Laat 2-3 minuten doorkoken en breng het geheel op smaak met (zout en) peper. Zet de kaasfondue op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de aan een vork geprikte stukken vijg, peer, bleekselderij en witlof in de fondue.

2

Het geheime ingrediënt om klonten in de fondue tegen te gaan: een klein beetje citroensap!

tip

algemeenDe Zwitsers - die de kaasfondue hebben uitgevonden - drinken vaak thee bij dit gerecht. De warme drank zorgt ervoor dat de kaas niet stolt in de maag.