bewaar
Fondue van drie kazen
Fondue van drie kazen
bewaar

Fondue van drie kazen

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Danablu blauwaderkaas 50+

½ zakje

verse Italiaanse kruidenmix

4 dl

witte wijn

1 potje

kruiden-knoflookroomkaas

1 zakje

geraspte jong belegen kaas

3 el

maizena

1 mespunt

witte peper

Dit heb je nodig

  • caquelon

  • keukenmachine

Aan de slag

Rasp blauwaderkaas in keukenmachine. Ris takjes van tijm en rozemarijn uit zakje kruidenmix en hak fijn met rest van kruiden. Wijn en roomkaas in fonduepan al roerend op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Roer geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme wijnmengsel, tot alle kaas gesmolten is. Roer in kopje maïzena met water tot glad papje. Al roerend kaasfondue met maïzenapapje binden. Roer kruiden en peper naar smaak door kaasfondue. Lekker met in blokjes gesneden vloerbruin of stokbrood.