Fondue van drie kazen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g Danablu blauwaderkaas 50+ (of een andere blauwaderkaas)
- ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix
- 4 dl witte wijn
- 1 potje kruiden-knoflookroomkaas
- 1 zakje geraspte jong belegen kaas
- 3 el maizena
- 1 mespunt witte peper
Keukenspullen
- caquelon
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Rasp blauwaderkaas in keukenmachine. Ris takjes van tijm en rozemarijn uit zakje kruidenmix en hak fijn met rest van kruiden. Wijn en roomkaas in fonduepan al roerend op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Roer geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme wijnmengsel, tot alle kaas gesmolten is. Roer in kopje maïzena met water tot glad papje. Al roerend kaasfondue met maïzenapapje binden. Roer kruiden en peper naar smaak door kaasfondue. Lekker met in blokjes gesneden vloerbruin of stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Fondue van drie kazen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fondue van drie kazen
- 300 g Danablu blauwaderkaas 50+
- ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix
- 4 dl witte wijn
- 1 potje kruiden-knoflookroomkaas
Rasp blauwaderkaas in keukenmachine. Ris takjes van tijm en rozemarijn uit zakje kruidenmix en hak fijn met rest van kruiden. Wijn en roomkaas in fonduepan al roerend op laag vuur tegen de kook aan verwarmen.
- 1 zakje geraspte jong belegen kaas
- 3 el maizena
- 1 mespunt witte peper
Roer geraspte kaas beetje bij beetje met houten lepel door warme wijnmengsel, tot alle kaas gesmolten is. Roer in kopje maïzena met water tot glad papje. Al roerend kaasfondue met maïzenapapje binden. Roer kruiden en peper naar smaak door kaasfondue.
Lekker met in blokjes gesneden vloerbruin of stokbrood.