Kinderkaasfondue met ananas

Advertentie
Ingrediënten
- ½ el kruidenbouillonpoeder
- 1½ dl ananassap (pak a 1 liter)
- 1 el limoensap
- 3 zakjes geraspte jong belegen kaas (a 150 g)
- 1 klein blikje ananasschijven op sap
- ½ duopakje hamreepjes (a 200 g)
- 2 el maizena
- 3 el slagroom
- nootmuskaat
- (versgemalen) witte peper
Keukenspullen
- caquelon
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bouillonpoeder in 1 1/2 dl kokend water oplossen. In fonduepan bouillon, ananassap en limoensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme vloeistof roeren, tot alle kaas gesmolten is. Ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Ananas en hamreepjes door kaasfondue roeren. In kopje maizena met slagroom tot glad papje roeren. Kaasfondue al roerend met maizenapapje binden. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper. Lekker met in blokjes gesneden ciabatta of gekookte ravioli.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 15 g
- vet 39 g