bewaar
Kinderkaasfondue met ananas
Kinderkaasfondue met ananas
bewaar

Kinderkaasfondue met ananas

30 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ el

kruidenbouillonpoeder

1½ dl

ananassap

1 el

limoensap

3 zakjes

geraspte jong belegen kaas

1 klein blikje

ananasschijven op sap

½ duopakje

hamreepjes

2 el

maizena

3 el

slagroom

nootmuskaat

(versgemalen) witte peper

Dit heb je nodig

  • caquelon

Aan de slag

Bouillonpoeder in 1 1/2 dl kokend water oplossen. In fonduepan bouillon, ananassap en limoensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme vloeistof roeren, tot alle kaas gesmolten is. Ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Ananas en hamreepjes door kaasfondue roeren. In kopje maizena met slagroom tot glad papje roeren. Kaasfondue al roerend met maizenapapje binden. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper. Lekker met in blokjes gesneden ciabatta of gekookte ravioli.