Fondue van cheddar en gruyèrekaas
Fondue van twee kazen, tomaat én bosui. Extra lekker dus!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 ml witte wijn
- 200 g geraspte gruyère
- 300 g geraspte cheddar
- 2 el maizena
- 1 el citroensap
- 2 el water
- 2 zongedroogde tomaten
- 3 bosuien
- 1 bloemkool
- 100 g knoflookolijven zonder pit
- 250 g cherrytomaten
- 1 pak soepstengels
Keukenspullen
- caquelon
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de maizena los met het citroensap en water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 min. doorkoken, tot hij is gebonden.
- Snijd de zongedroogde tomaat fijn, de bosui in dunne ringetjes en de bloemkool in kleine roosjes. Roer de gedroogde tomaat door de kaasfondue. Breng op smaak met (zout en) peper. Bestrooi de fondue met bosui en zet hem op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de stukjes bloemkool, olijven, tomaten en de soepstengels in de fondue.
bereidingstip:
Kaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 855 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 29 g - natrium 1.755 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Fondue van cheddar en gruyèrekaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fondue van cheddar en gruyèrekaas
- 400 ml witte wijn
- 200 g geraspte gruyère
- 300 g geraspte cheddar
Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten).
- 2 el maizena
- 1 el citroensap
- 2 el water
Roer de maizena los met het citroensap en water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 min. doorkoken, tot hij is gebonden.
- 2 zongedroogde tomaten
- 3 bosuien
- 1 bloemkool
Snijd de zongedroogde tomaat fijn, de bosui in dunne ringetjes en de bloemkool in kleine roosjes. Roer de gedroogde tomaat door de kaasfondue.
Breng op smaak met (zout en) peper. Bestrooi de fondue met bosui en zet hem op tafel op een warmhoudplaatje.
- 100 g knoflookolijven zonder pit
- 250 g cherrytomaten
- 1 pak soepstengels
Doop de stukjes bloemkool, olijven, tomaten en de soepstengels in de fondue.
bereidingstip:
Kaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is.