bewaar
Rode-wijnmarinade voor rundvlees of wild
Rode-wijnmarinade voor rundvlees of wild
bewaar

Rode-wijnmarinade voor rundvlees of wild

10 min. bereiden
12 uur wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 dl

rode wijn

2 eetlepels

rode port

1 eetlepel

rode-wijnazijn

1 theelepel

suiker

1

laurierblaadje

2 theelepels

gedroogde tijm

2 teentjes

knoflook

Aan de slag

In pannetje alle ingrediënten aan de kook brengen. Marinade in lage schaal schenken en laten afkoelen. 500 g vlees of wild door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 12 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees of wild af en toe keren. Vlees laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.

algemeenLekker voor biefstuk, entrecote, eendenborst en wild. Hoe langer het vlees marineert, hoe lekkerder het wordt.