Provençaalse witte-wijnmarinade
Ingrediënten
1 persoon
½
citroen
200 ml
witte wijn
½ eetlepel
witte-wijnazijn
1 eetlepel
tijm
1 eetlepel
verse rozemarijn
1
sjalot
Aan de slag
Schil van citroen raspen. In lage schaal citroenrasp, witte wijn, wijnazijn, tijm, rozemarijn en sjalot door elkaar roeren. Vlees of vis door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees of vis af en toe keren. Vlees of vis laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.
Provençaalse witte-wijnmarinade

bijgerecht
null personen
5 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil van citroen raspen. In lage schaal citroenrasp, witte wijn, wijnazijn, tijm, rozemarijn en sjalot door elkaar roeren. Vlees of vis door marinade wentelen en, afgedekt, in koelkast minimaal 1 uur en maximaal 1 dag marineren. Vlees of vis af en toe keren. Vlees of vis laten uitlekken en voor grillen met olie bestrijken.
algemeen:Lekker voor lamsbout, kalfsvlees en vissoorten, zoals tilapia en zeebaars. Marineer de vis niet langer dan een uur of twee. Vlees daarentegen kan best een nachtje in deze marinade lekker zacht worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)½ citroen
200 ml witte wijn
½ eetlepel witte-wijnazijn
1 eetlepel tijm
1 eetlepel verse rozemarijn
1 sjalot