bewaar
Aardappelquiche van Suzan
Aardappelquiche van Suzan
bewaar

Aardappelquiche van Suzan

Hartige taart met aardappelschijfjes als basis en ontbijtspek en bieslook als extra smaakmakers. De bodem: luchtig bladerdeeg.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
170waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

5

vastkokende aardappelen

500 g

gedroogde blonde linzen

125 g

gerookt ontbijtspek

15 g

verse bieslook

3

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

100 g

geraspte oude kaas 48+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • quichevorm

Hartige taart met aardappelschijfjes als basis en ontbijtspek en bieslook als extra smaakmakers. De bodem: luchtig bladerdeeg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook deze 5 min. in ruim water met zout. Giet af en laat afkoelen.

2

Bedek de ingevette quiche- of taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en strooi linzen erop. Zet de quichebodem ca. 10 min. in het midden van de hete oven. Bak ondertussen het ontbijtspek in een pan met antiaanbaklaag in 5 min. knapperig. Neem de quichebodem uit de oven, verwijder de linzen en het bakpapier en bak de bodem nog ca. 10 min. zonder vulling in het midden van de oven. Haal de quichebodem weer uit de oven en verdeel de aardappelplakken over de bodem.

3

Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes, verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche. Strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bak de quiche helemaal af en warm hem op de dag zelf, afgedekt met aluminiumfolie, 20 min. op in de voorverwarmde oven op 200 °C.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.