Lams­schnit­zels in yog­hurt-si­naas­ap­pel­ma­ri­na­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(27) waardeer
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • grilltopper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil dun van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal yoghurt met sinaasappelrasp, sinaasappelsap, knoflook, gember en tandoorikruiden tot marinade kloppen. Lamsvlees in marinade leggen en enkele malen omscheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast minimaal 1 uur marineren. Vlees enkele malen omscheppen.
  2. Lamsvlees uit marinade nemen en laten uitlekken. Vlees op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Vlees met zout en peper bestrooien. Lekker met mangochutney, basmatirijst en Indiaas gekruide aubergine.

Tip:

De tandoorikruiden kunnen ook vervangen worden door tandooripasta. De teentjes knoflook zijn dan niet nodig. Overigens, hoe langer het vlees in de marinade ligt, hoe lekkerder de schnitzels worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.