bewaar
Lamsschnitzels in yoghurt-sinaasappelmarinade
Lamsschnitzels in yoghurt-sinaasappelmarinade
bewaar

Lamsschnitzels in yoghurt-sinaasappelmarinade

25 min. bereiden
1 uur wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

125 ml

yoghurt

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

verse gemberwortel

2 eetlepels

tandoorikruiden

600 g

lamsvlees à la minute

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

Schil dun van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal yoghurt met sinaasappelrasp, sinaasappelsap, knoflook, gember en tandoorikruiden tot marinade kloppen. Lamsvlees in marinade leggen en enkele malen omscheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast minimaal 1 uur marineren. Vlees enkele malen omscheppen.

2

Lamsvlees uit marinade nemen en laten uitlekken. Vlees op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Vlees met zout en peper bestrooien. Lekker met mangochutney, basmatirijst en Indiaas gekruide aubergine.

tip

algemeenDe tandoorikruiden kunnen ook vervangen worden door tandooripasta. De teentjes knoflook zijn dan niet nodig. Overigens, hoe langer het vlees in de marinade ligt, hoe lekkerder de schnitzels worden.