Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade
Ingrediënten
8 personen
18 lapjes
kalkoenfilet à la minute
200 ml
sinaasappelsap
2 teentjes
knoflook
1 eetlepel
(kruiden)azijn
2 eetlepels
olijfolie
2 theelepels
grove mosterd
1 zakje
verse rozemarijn
versgemalen zwarte peper
Aan de slag
Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen. In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd. Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken. Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken. Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.
Vlees op kamertemperatuur laten komen. Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen. Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 min. per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden). Met zout en peper bestrooien.
Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade

8 personen
130 kcal
10 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen. In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd. Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken. Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken. Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.
Vlees op kamertemperatuur laten komen. Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen. Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 min. per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden). Met zout en peper bestrooien.
algemeen:Eventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met mosterdmayonaise en wat sla op een stuk stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)18 lapjes kalkoenfilet à la minute
200 ml sinaasappelsap
2 teentjes knoflook
1 eetlepel (kruiden)azijn
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels grove mosterd
1 zakje verse rozemarijn
0 versgemalen zwarte peper