bewaar
Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade
Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade
bewaar

Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade

10 min. bereiden
2 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

8 personen

18 lapjes

kalkoenfilet à la minute

200 ml

sinaasappelsap

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

(kruiden)azijn

2 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

grove mosterd

1 zakje

verse rozemarijn

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

1

Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen. In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd. Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken. Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken. Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.

2

Vlees op kamertemperatuur laten komen. Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen. Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 min. per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden). Met zout en peper bestrooien.

tip

algemeenEventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met mosterdmayonaise en wat sla op een stuk stokbrood.