Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade

borrelhapje
8 personen
3
15
Advertentie
Ingrediënten
- 18 lapjes kalkoenfilet à la minute (ca. 3 schaaltjes)
- 200 ml sinaasappelsap (versgeperst)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel (kruiden)azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 zakje verse rozemarijn (15 g)
- versgemalen zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen. In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd. Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken. Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken. Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.
- Vlees op kamertemperatuur laten komen. Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen. Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 min. per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden). Met zout en peper bestrooien.
Tip:
Eventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met mosterdmayonaise en wat sla op een stuk stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 130 kcal
- eiwit 28 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g