bewaar
Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade
Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade
bewaar

Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade

10 min. bereiden
2 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

8 personen

18 lapjes

kalkoenfilet à la minute

200 ml

sinaasappelsap

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

(kruiden)azijn

2 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

grove mosterd

1 zakje

verse rozemarijn

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

1

Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen. In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd. Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken. Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken. Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.

2

Vlees op kamertemperatuur laten komen. Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen. Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 min. per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden). Met zout en peper bestrooien.

algemeenEventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met mosterdmayonaise en wat sla op een stuk stokbrood.