Gemarineerde kalkoenspiesjes met nectarinecompote

hoofdgerecht
4 personen
4
14
Advertentie
Ingrediënten
- 4 eetlepels Zaanse mosterd
- 2 theelepels honing
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 6 eetlepels olijfolie
- 500 g kalkoenfilet à la minute (8 lapjes)
- 4 nectarines
- 1 sjalot
- zout en versgemalen peper
- ½ zakje verse munt (à 15 g)
Keukenspullen
- satéstokjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In kom mosterd, honing, sinaasappelsap en 4 eetlepels olie tot marinade kloppen. Kalkoenfilets in lengte halveren, in kom doen. Helft van marinade door kalkoenfilet scheppen. In koelkast ca. 20 minuten laten marineren. Intussen nectarines schillen en vruchtvlees in blokjes snijden. Sjalot pellen en fijnsnipperen. In koekenpan rest van olie verhitten en sjalot ca. 1 minuut fruiten. Nectarineblokjes en rest van marinade toevoegen, 1 minuut al omscheppend meebakken. Compote op smaak brengen met zout en peper. Blaadjes van munt erboven fijn knippen. Compote omscheppen en overdoen in schaal.
- Satéstokjes in bak met koud water weken. Kalkoenfilet uit marinade nemen, laten uitlekken. Vlees aan stokjes rijgen en bestrooien met peper. Kalkoenspiesjes op barbecue of grillpan in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Serveren met lauwwarme nectarinecompote en witte rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 20 g
- vet 14 g