bewaar
Gevulde lamsboutplakken
Gevulde lamsboutplakken
bewaar

Gevulde lamsboutplakken

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 takjes

tijm

1 teentje

knoflook

6 eetlepels

olijfolie

1½ eetlepel

limoensap

750 g

lamsboutplakken à la minute

45 g

pijnboompitten

300 g

verse spinazie

3

bosuitjes

1 kleine

venkelknol

7 g

verse dille

2 blaadjes

munt

2 eetlepels

gele rozijnen

zout en versgemalen peper

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

1

Blaadjes tijm van takjes nemen. Knoflook pellen en boven tijm uitpersen. 2 eetlepels olie en 1 eetlepel limoensap erdoor roeren. Lamsboutplakjes hiermee bestrijken. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Spinazie wassen, schoonmaken en droogdeppen in theedoek. Spinazie fijn hakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Venkel wassen en in kleine stukjes snijden. Dille en blaadjes munt fijn knippen.

2

In grote steelpan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui en venkel ca. 3 minuten zachtjes bakken. Spinazie en rest van limoensap al omscheppend meebakken en vocht laten verdampen. Dille, munt, rozijnen en pijnboompitten ca. 2 minuten zachtjes meesmoren. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen vier borden voorverwarmen. In grote koekenpan rest van olie verhitten. 4 plakken lamsbout in ca. 1 minuut aan beide kanten bruin bakken. Op borden leggen en bestrooien met zout en peper. Rest van lamsboutplakken op zelfde manier bakken. Groentevulling over plakken op borden verdelen. Afdekken met laatste plakken lamsbout. Op smaak brengen met zout en peper. Direct serveren. Lekker met rijst en salade.