bewaar
Lamsbout met rozemarijn
Lamsbout met rozemarijn
bewaar

Lamsbout met rozemarijn

5 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

lamsboutplakken à la minute

4 takjes

rozemarijn

100 ml

rode wijn

2 teentjes

knoflook

versgemalen zwarte peper

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • fonduepan met olie

  • fonduevorken

Aan de slag

Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden. Rozemarijn van takjes rissen en zeer fijn hakken. In kom vleesblokjes mengen met wijn, rozemarijn en knoflook. Afgedekt in koelkast minstens 30 min. marineren. Aan tafel telkens plakje lamsvlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2 min. rosé bakken. Grof peper en zout erboven malen.

tip

algemeenProvençaals tintje: Vervang de rode wijn eens door een droge rosé uit de Provence en de rozemarijn door fijngehakte Provençaalse kruiden.