bewaar
Granité van rode wijn met rozemarijn en zeezout
Granité van rode wijn met rozemarijn en zeezout
bewaar

Granité van rode wijn met rozemarijn en zeezout

10 min. bereiden
6 uur wachten
38waarderingen

Ingrediënten

1 takje

rozemarijn

250 ml

rode wijn

¼ theelepel

grof zeezout

4 eetlepels

kristalsuiker

1 eetlepel

vers sinaasappelsap

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Naaldjes van takje rozemarijn rissen en zeer fijn hakken (of in glas doen en met schaar fijnknippen). Wijn in steelpan schenken. Zeezout en suiker toevoegen en wijn al roerend zachtjes verwarmen, tot suiker is opgelost. Pan van vuur nemen, sinaasappelsap en rozemarijn door wijn roeren.Wijnmengsel in diepvriesdoos schenken en in ca. 6 uur tot granité laten bevriezen. Granité in keukenmachine of met staafmixer fijnmalen (om ijskristallen te breken). Massa in bakje terugdoen en tot gebruik in vriezer plaatsen. Of (andere methode om grote ijskristallen te voorkomen): wijnmassa na 2 uur elk uur uit vriezer nemen, met vork doorscheppen en weer uur terugplaatsen, tot mooie structuur ontstaat. Granité vervolgens tot gebruik afgedekt in vriezer bewaren.

2

Granité uit vriezer nemen, met vork loshalen en massa verdelen over vier kleine glazen.