Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel-wijnsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 13 ternen knoflook (ongepeld)
- 500 ml rode wijn
- 250 ml sinaasappelsap, vers
- ½ pot wildfond (a 380 ml)
- ½ tl gedroogde tijm
- 3 el olijfolie
- 1 el grof zeezout
- 4 hazenrugfilets (op kamertemperatuur)
- 2 el boter
Keukenspullen
- ovenschaal
- 4 cocktailprikkers
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 175 °C. Pel 1 teen knoflook. Breng in een pan de wijn met sinaasappelsap, fond, de gepelde teen knoflook en tijm aan de kook. Laat de saus in 30 min. op matig vuur tot 1/3 inkoken. Meng ondertussen in een ovenschaal de rest van de knoflook met 2 el olie en zeezout. Laat de knoflook in 30 min. in de oven poffen. Neem de knoflook uit de saus. Bestrooi de hazenrugfilets met peper, vouw de smalle uiteindes op het midden van het vlees en zet vast met cocktailprikkers. Verhit de boter met de rest van de olie in een pan. Bak het vlees op hoog vuur in 2 min. bruin. Leg het vlees op de folie en bestrooi met zout. Vouw de folie dicht en laat het vlees nog 5 min. in de oven tot rosé doorgaren. Roer de saus door het bakvet en breng op smaak met peper en zout. Neem het vlees uit de folie en snijd in schuine plakken. Leg het vlees op 4 warme borden en serveer de gepofte knoflook ernaast. Schep de saus over het vlees of serveer apart. Lekker met aardappelpuree en haricots verts.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g