Gravlaxmarinade voor vis
Ingrediënten
4 personen
1
citroen
2 eetlepels
zeezout
1 eetlepel
Zaanse mosterd
3 eetlepels
verse dille
2 theelepels
suiker
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, mosterd, zout, dille en suiker door elkaar roeren. 500 g vis met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 2 uur en maximaal 5 uur marineren. Vis droogdeppen en met olie bestrijken.
Gravlaxmarinade voor vis

bijgerecht
4 personen
5 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, mosterd, zout, dille en suiker door elkaar roeren. 500 g vis met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 2 uur en maximaal 5 uur marineren. Vis droogdeppen en met olie bestrijken.
algemeen:Deze marinade, gebaseerd op de klassieke kruiden voor gravlax, past goed bij zalm. Probeer hem ook eens op tonijn of roodbaars. Het zout trekt vocht uit de vis, waardoor het visvlees lekker stevig wordt. Niet vergeten om de vis voor het grillen goed droog te deppen en vervolgens met olie te bestrijken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 citroen
2 eetlepels zeezout
1 eetlepel Zaanse mosterd
3 eetlepels verse dille
2 theelepels suiker