bewaar
Gravlaxmarinade voor vis
Gravlaxmarinade voor vis
bewaar

Gravlaxmarinade voor vis

5 min. bereiden
2 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

1

citroen

2 eetlepels

zeezout

1 eetlepel

Zaanse mosterd

3 eetlepels

verse dille

2 theelepels

suiker

Aan de slag

Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, mosterd, zout, dille en suiker door elkaar roeren. 500 g vis met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 2 uur en maximaal 5 uur marineren. Vis droogdeppen en met olie bestrijken.

tip

algemeenDeze marinade, gebaseerd op de klassieke kruiden voor gravlax, past goed bij zalm. Probeer hem ook eens op tonijn of roodbaars. Het zout trekt vocht uit de vis, waardoor het visvlees lekker stevig wordt. Niet vergeten om de vis voor het grillen goed droog te deppen en vervolgens met olie te bestrijken.