bewaar
Basissaus voor vis
Basissaus voor vis
bewaar

Basissaus voor vis

1 uur 5 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

2

sjalotjes

1 dl

droge witte wijn

2 dl

visfond

50 g

koude roomboter

1 bekertje

creme fraiche

zout

(versgemalen) peper

eetlepel

citroensap

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Sjalotjes pellen en snipperen. In sauspan wijn met sjalotjes aan de kook brengen en op hoog vuur laten inkoken tot ca. 1 eetlepel over is (of tot stroperig). Fond toevoegen en onafgedekt op middelhoog vuur ca. 5 minuten laten koken. Saus zeven en terugdoen in sauspan.

2

Boter in klontjes snijden. Saus aan de kook brengen. Crème fraîche door saus roeren en met staafmixer of garde gladkloppen. Van vuur af klontjes boter door saus kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.